Nytt år, nya vanor?
0kommentarer
Här kommer ett förslag på ett nyttigt & smarrigt alternativ efter julens & nyårsaftonens frossande.
HONUNGS- & PEPPARBIFF
4 port
375 g utskuren biff, finstrimlad
1 tsk sesamolja
1 gul lök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, krossad
300 g sockerärtor
2 msk flytande honung
2 msk soja
2 msk ostronsås
1 tsk krossade svartpepparkorn
Tagliatelle, äggnudlar eller ris
Värma oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn köttet på ganska stark värme. Rör om under tiden. Ta upp köttet.
Stek lök & vitlök på lite svagare värme. Lägg i sockerärtorna & låt allt fräsa några minuter.
Blanda ner honung, soja, ostronsås & peppar. Lägg tillbaka köttet & låt allt hettas upp. Servera med tagliatelle, äggnudlar eller ris.
Vill du kan du variera grönsakerna med tex minimajs, morotsstrimlor, gröna bönor, böngroddar eller skivad paprika.
Kommentera