Nytt år, nya vanor?

0kommentarer

Här kommer ett förslag på ett nyttigt & smarrigt alternativ efter julens & nyårsaftonens frossande.

HONUNGS- & PEPPARBIFF

4 port


375 g utskuren biff, finstrimlad

1 tsk sesamolja

1 gul lök, tunt skivad

1 vitlöksklyfta, krossad

300 g sockerärtor

2 msk flytande honung

2 msk soja

2 msk ostronsås

1 tsk krossade svartpepparkorn

Tagliatelle, äggnudlar eller ris


Värma oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn köttet på ganska stark värme. Rör om under tiden. Ta upp köttet.

Stek lök & vitlök på lite svagare värme. Lägg i sockerärtorna & låt allt fräsa några minuter.

Blanda ner honung, soja, ostronsås & peppar. Lägg tillbaka köttet & låt allt hettas upp. Servera med tagliatelle, äggnudlar eller ris.
Vill du kan du variera grönsakerna med tex minimajs, morotsstrimlor, gröna bönor, böngroddar eller skivad paprika.

Kommentera

Publiceras ej