Något gott efter all julmat!?
0kommentarer
Fiskgratäng med tomat & örter
500 gram Hokifilé eller torskfilé
1 burk krossade tomater
3,5 dl crème fraiche 37%
1 dl parmesanost, riven
1 msk fiskfond
salt & peppar
1 tsk torkad oregano
1 kruka basilika
0,5 kruka timjan
1 st vitlöksklyfta
0,5 knippa salladslök(ar)
blandad sallad
3 dl råris
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken & placera ut filéerna i en ugnsfast form.
Blanda ihop crème fraiche, basilika, fond, salt, peppar, oregano, vitlök & passerade tomater & häll såsen över fisken. Skär salladslöken i lite mindre bitar & strö över den.
Riv osten & strö över hälften av denna. Gratinera i ca 25 minuter. Strö över färsk basilika & timjan samt resten av parmesanen. Servera med råris eller vildris plus en sallad.
Kommentera