Något gott efter all julmat!?

0kommentarer

Fiskgratäng med tomat & örter

500 gram Hokifilé eller torskfilé 
1 burk krossade tomater 
3,5 dl crème fraiche 37% 
1 dl parmesanost, riven 
1 msk fiskfond 
salt & peppar 
1 tsk torkad oregano 
1 kruka basilika 
0,5 kruka timjan 
1 st vitlöksklyfta
0,5 knippa salladslök(ar) 
blandad sallad 
3 dl råris 


Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken & placera ut filéerna i en ugnsfast form.
Blanda ihop crème fraiche, basilika, fond, salt, peppar, oregano, vitlök & passerade tomater & häll såsen över fisken. Skär salladslöken i lite mindre bitar & strö över den.
Riv osten & strö över hälften av denna. Gratinera i ca 25 minuter. Strö över färsk basilika & timjan samt resten av parmesanen. Servera med råris eller vildris plus en sallad.

Kommentera

Publiceras ej