Favorit i repris - Skinka i Coca-Cola

0kommentarer





Här kommer receptet på den absolut bästa skinkan!!! Nigellas Lawsons skinka kokt i coca-cola. Jag griljerar den på mitt sätt men det passar med vilken griljering som helst.


Skinka i Coca-Cola

Ca 3 kg skinka, lättrimmad
11 lök, skalad & delad
22-3 liter Coca-Cola (inte light!)

Marlénes griljering:
2 msk fransk senap
2 msk svensk senap
½ dl farinsocker
½ dl sirap
21 msk ingefära
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk ättiksprit
1 ägg
1 dl ströbröd


Lägg skinkan i en stor kastrull, med svålen neråt om det går. Stick in en köttermometer i skinkans tjockaste del. Tillsätt löken & häll över Coca-Colan. Låt det koka upp, sänk värmen & låt skinkan sjuda med locket på glänt. Räkna med ungefär 1 timme & 10 minuter per kilo skinka men kom ihåg att den får en stund i ugnen senare. När termometern nått 70 grader i innertemperatur är den färdig. Se upp på slutet, för då stiger temperaturen fort!
När det är dags att griljera skinkan sätter man ugnen på 230 grader. Ta upp den varma skinkan ur spadet, låt den svalna lite så att man kan hantera den. Skär bort svålen & kanske lite av fettet om det är mycket tjockt. Lägg skinkan i en långpanna på ett ark ugnsfolie eller bakplåtspapper, Rista ett diagonalt rutmönster i fettet & om man vill, stick in en kryddnejlika i varje ruta.
Rör ihop ingredienserna till griljeringen spar ½ dl av ströbrödet. Pensla skinkan noga med griljeringsröran. Sikta över ströbröd med hjälp av en sil.
Ställ in skinkan i ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Ta ut skinkan och låt den vila en stund innan den skärs upp.

Kommentera

Publiceras ej