Varm getost med färska fikon
0kommentarer
VARM GETOST MED FÄRSKA FIKON
4 personer
4 tjocka skivor getost - Chévre (ca ½ kg)
4 rostade skivor lantbröd
4 färska fikon
½ dl socker
1 kvist färsk rosmarin
1 dl rödvin
1-2 msk balsamvinäger
Sätt ugnen på 200 grader
Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter.
Smält sockret i en stekpanna (helst gjutjärn). Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ner fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarinen som "repats". Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det hela puttra i några minuter.
Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla lite sås över toasten.
Mmmm...
Kommentera