Blåbärsglögg, hyacinter & bakning

0kommentarer



Hösten är här! Det viner runt knutarna & snart kommer vintern... Då kommer glöggen!!! Hurra! Jag & min man är riktiga glöggfantaster. Har smygkikat på Blossas webbsida, http://www.blossa.se/. Där presenteras årets årgångsglögg - Blossa 08 med en smak av blåbär & kryddnejlika. Tappad på en blå flaska. Blossa 08 lanseras den 3e november.


Det börjar bli dags att peta ner hyacintlökarna om man vill njuta av blommorna i december. Amaryllisarna likaså. Så det måste jag fixa i helgen...
Blir nog lite bakning också...

//M



BROWNIEKAKA I LÅNGPANNA


200 g mörk choklad

200 g smör, rumsvarmt

4 ägg

300 g muscovadosocker, mörkt

1 2/3 vetemjöl


GLASYR

1 dl mjölk

1/2 dl strösocker

50 g smör

1 1/2 msk kakao

100 g mörk choklad


GARNERING

Flagor av vit choklad


Smält chokladen och rör ner det rumstempererade smöret.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och rör ner i chokladblandningen.  Häll smeten i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper, ca 24×24 cm.

Grädda på 150° i ca 35 minuter. Tag ut, stjälp upp och låt svalna.

Värm mjölken till glasyren tillsammans med socker och smör tills det nästan kokar upp.

Tillsätt kakao och chokladen i bitar. Rör om så att chokladen smälter helt. Låt stå en stund att "sätta" sig och bred den sedan över kakan. Riv över flagor av vit choklad.

Kommentera

Publiceras ej