Drinktilltugg

1kommentarer

Nyårsafton väntar runt hörnet. Då ska här drickas Champagne!!!

Som jag berättat i ett tidigare inlägg så är Champagne den dryck man kan dricka rakt igenom en middag, enbart. Passar till allt & då behöver man inte bekymra sig om olika viner till olika rätter.

Champagne med något gott tilltugg känns som en fantastisk öppning på en kväll tillsammans med kära vänner.

Här kommer några av mina favoriter att servera till Champagnen.


PIROGER Á LA CHILE


6 smördegsplattor

100 g fetaost

1 cm grön chilipeppar (färsk)

1 lime, saft & skal

250 g skalade räkor

80 g kräftstjärtar

1 vitlöksklyfta

Salt

1 ägg till pensling


Sätt ugnen på 200 grader.

Smula fetaosten i en bunke & hacka chilipepparn fint. Blanda i räkor, kräftstjärtar & pressa i vitlök. Riv ner skalet av limen & pressa ur saften. Blanda ihop & smaka av med salt.

Kavla ut smördegsplattorna & gör trekanter av dem. Lägg en liten klick av röran på varje trekant & vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla längst kanterna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i 8-10 minuter tills de blir gyllenbruna.






UNION SQUARE CAFÉS BARNÖTTER


Från Union Square Café i New York

500 g blandade nötter, t.ex. skalade jordnötter, cashew, paranötter, hasselnötter, mandlar, valnötter, pecannötter
2 msk grovhackad färsk rosmarin
1/2 tsk cayennepeppar
2 tsk farinsocker
2 tsk havssalt
1 msk smält smör

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda nötterna i en långpanna. Rosta dem gyllenbruna ca 10 minuter.
Vänd nötterna i det smaksatta smöret & servera dem varma.


(Källa: Nigella)



SMÖRDEGSRULLAR


Färdigkavlad smördeg

2 vitlöksklyftor

150 g vällagrad Västerbottenost

1 kruka basilika

½ påse pinjenötter


Mixa ihop vitlök, ost, basilika & pinjenötter.

Bred röran på smördegen. Rulla ihop & frys 1-2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Tag fram smördegen & låt halvtina. Skär i centimetertjocka bitar.             

Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 10-20 minuter beroende på ugn.

Servera till champagne.


Njut!!!

1 kommentarer

Familjen skogstokig

29 Dec 2008 11:35

Oj, vad roligt med en matbloggare och en som är lika besatt som jag. Dock är jag lite internetparanoid och hemlig av mig, men titta in på bloggen, mest finns där sy-alster, och den har legat i träda ett tag, men nu blev jag ju jättesugen på att matblogga, igen.

Kommentera

Publiceras ej