Bakinspiration

0kommentarer

Har varit in på Dansukker´s websida. Där kan man få inspiration till julbaket. Lite nytänkande runt det klassiska. Här finner man förutom bakinspiration massa andra tips på godsaker. Kika in på www.dansukker.com

//M






Saffransbullar med kokos


40 bullar

Ingredienser 
50 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 g saffran
2 krm salt
12-13 dl vetemjöl


Fyllning
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl kokosflingor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker


Pensling
ägg


Garnering
Dansukker Florsocker
folie- eller pappersformar



Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.


Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats. Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.








Pepparkaksbiskvier


Cirka 25 stycken 


Ingredienser
300 g riven mandelmassa
1 äggvita
1 krm kanel


Fyllning
150 g mörk choklad
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
1 tsk pepparkakskryddor
50 g smör


Garnering
cirka 100 g mörk choklad
1 msk olja



Blanda den rivna mandelmassan och kanel i en skål. Blanda i äggvita tills det är en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Tag kakorna från plåten och låt svalna på galler.


Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.


Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.




Källa: dansukker.com

Kommentera

Publiceras ej